Aandelen kopen via een online broker

Beleggen

Aandelen kopen via een online broker. Door een aandeel te kopen via een online broker is heel erg populair. Hierdoor kun je bij veel online brokers terecht om te investeren en aandelen te bemachtigen. Door dat er veel vraag naar is zijn er veel online brokers te vinden, maar welke online brokers zijn nou geschikt voor jou? Doordat er veel online brokers zijn rekenen ze allemaal andere kosten. Hierdoor is het erg belangrijk dat je eerst goed vergelijkt voordat je ergens aan begint. 

aandelen

Wat zijn aandelen? 

Veel mensen willen investeren in aandelen, maar weten niet precies wat aandelen nou precies zijn en hoe het in zijn werk gaat. Wat zijn aandelen nou precies? Aandelen zijn eigendomspapieren. Wanneer je aandelen bezit in een bedrijf ben je mede-eigenaar van het bedrijf. Je krijgt dan ook vaak een deel van de winst uitgekeerd in de vorm van dividend. De meeste mensen bezitten echter ook aandelen, omdat ze proberen te anticiperen op een koerswijziging. Dit wordt ook wel beursspeculatie genoemd. 

dividend

Dividend: wat is het?

Bij het kopen van aandelen moet je rekening houden met het belang van dividend. Wanneer een bedrijf winst maakt, kan het bedrijf eventueel besluiten om een deel van de winst aan de aandeelhouder uit te keren in de vorm van dividend. Een goed dividend kan je rendement flink verhogen. Door middel van de dividendkalender kun je zien wanneer de bedrijven dividend uitkeren. Wil je meer weten over wat dividend precies is? Neem dan een kijkje op de website.