Aanleg kunstgrasveld voor S.V. Boeimeer

De Bredase voetbalclub S.V. Boeimeer had al de beschikking over vier natuurgrasvelden, maar vanwege het intensieve gebruik voldeden deze velden niet meer. De aanleg kunstgrasveld was een grote wens. Want daardoor zou de speelcapaciteit enorm worden vergroot. Een natuurveld moet immers af en toe tot rust komen om te kunnen herstellen. Bij een kunstgrasveld is dat niet zo. De aanleg kunstgrasveld is door BTL Advies en BTL Realisatie uitgevoerd. BTL heeft dat gedaan in nauw overleg met de club. Beide partijen zijn uitermate tevreden over het verloop van de aanleg kunstgrasveld.

Proces rondom de aanleg kunstgrasveld

Er zijn verschillende stappen die moeten worden gezet voor de aanleg kunstgrasveld. Dat begint met het op een nette manier weghalen van het oude natuurgrasveld. In Breda was dat aangelegd met een geïntegreerd sproeisysteem. Door BTL Realisatie is het oude voetbalveld op een milieuvriendelijke manier weggehaald en afgevoerd. De sproei installatie kan in de toekomst wellicht worden gerecycled. Nadat de oude grasmat helemaal was weggehaald kon een start worden gemaakt met de aanleg kunstgrasveld. De basis daarvoor is de bodem. Er is gekozen voor een bodem van een mengsel van zand en puin. Dat mengsel heeft uitstekende waterdoorlatende eigenschappen. Hij is ook erg stabiel.

Klaar voor de toekomst

Boven op de onderlaag is een laag zand aangebracht. Deze beide lagen hebben de tijd gekregen om in te klinken en zijn vervolgens technisch goedgekeurd. Daarna kon de werkelijke aanleg kunstgrasveld plaatsvinden. Rondom het veld zijn betonnen platen aangelegd. Die zijn extra onderhoudsvriendelijk gemaakt door de naden tussen de platen af te werken met kit. Daarmee wordt voorkomen dat op den duur onkruid tussen de platen gaat groeien. De club is erg blij met het eindresultaat. Het kunstgrasveld is volop in gebruik en er is geen sprake mee van capaciteitsgebrek.