Aansprakelijkheid van de werkgever

2 min read

Je zal er misschien al eens van gehoord hebben, maar hoe het precies in elkaar zit weet je waarschijnlijk niet. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is om op de hoogte te zijn van wat werkgeversaansprakelijkheid precies inhoudt. Het houdt in dat een werkgever in een specifiek geval niet gehandeld heeft op basis van zijn zorgplicht. In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek is namelijk duidelijk en omzichtig aangegeven welke eisen de werkgevers worden opgelegd betreffende aansprakelijkheid van de werkgever.  Voor werknemers die werken onder omstandigheden waarbij de kans op een ongeval aanzienlijk is, is het belangrijk om te weten hoe dit allemaal in elkaar zit.

 

Letselschade nader bekeken

 

Een ongeval die je tijdens reguliere werkzaamheden hebt opgelopen kan je jarenlang nog achtervolgen. Slachtoffers van letselschade maar ook de dierbaren van het slachtoffer kunnen deze lastige gevolgen ervaren. Letselschade is, zoals de term al min of meer aangeeft, schade die je aan je letsel hebt opgelopen. Het kan gecategoriseerd worden in 2 componenten. De eerste component omvat de materiële schade, deze heeft betrekking op geld gestoelde zaken. Je kunt hierbij denken aan kosten voor medische ingrepen, kinderopvang en inkomstenderving. De tweede component omvat immateriële schade. Immateriële schade is niet in geld uit te drukken en wordt daarom omschreven als een vergoeding die het slachtoffer uitgekeerd krijgt voor de geleden pijn en verdriet. 

 

Het verhalen van letselschade

 

Indien je letselschade hebt opgelopen kan het best moeilijk aan toe gaan om de schade hiervan te verhalen. Wat je zeker niet moet doen is om dit zo te laten. Zo is het belangrijk om erop toe te zien dat de juiste persoon en of organisatie aansprakelijk gesteld moet worden. Daarnaast is een aansprakelijkstelling een vereiste en wordt de hoogte van de schade middels onderhandelingen vastgesteld. Zoals jezelf kunt zien kom je in deze situatie er niet onderuit om specialistische hulp op te zoeken. Een letselschade specialist kan in veel van deze gevallen ervoor zorgen dat alles een ordelijk verloop heeft. Indien je letselschade hebt opgelopen tijdens reguliere werkzaamheden, dan is de volgende stap om deze te verhalen. Met de nodige assistentie kun je dit makkelijk voor elkaar krijgen.

 

Schakel Brugman Letselschade Advocaten in

 

Bevind je je in een positie waarbij je letselschade hebt opgelopen tijdens reguliere werkzaamheden en ervaar je een bepaalde stremming in het verhalen van deze schade? Dan is het hoog tijd om Brugman Letselschade Advocaten in te schakelen. Bezoek de website vandaag nog en laat je op een professionele manier begeleiden in dit proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *