Drie dingen die je als ondernemer wil hebben!

2 min read

Ondernemen is enorm leuk! Je kunt een eigen bedrijfje starten die perfect past bij jouw passie of jouw talent. Ikzelf onderneem al jaren, en weet daarom welke items perfect zijn om aan te schaffen als ondernemer. Het zijn items die handig zijn, maar ook die ervoor zorgen dat jij als ondernemer een serieuzere indruk achter laat. Je wil namelijk wel dat als jij je idee staat te pitchen de mensen om je heen ook echt naar je luisteren (en niet voor de vorm). Lees hieronder meer over welke items ik het heb! 

Een goede agenda 

Allereerst is een goede agenda heel belangrijk. Als je ondernemer bent heb je allereerst namelijk vaak enorm lange lijstjes van wat je op een dag moet doen. Je hebt geen standaard kantoorbaan en het werk en de klusjes zijn zo gevarieerd dat je wel wat hulp kan gebruiken bij het onthouden. Even dit ophalen, even die persoon bellen, even dit inpakken; zo gaat het er regelmatig aan toe bij een ondernemer. Daarnaast zal je ook veel belangrijke afspraken hebben, met eventuele investeerders of toekomstige zakenpartners/collega’s. Het is belangrijk om op deze afspraken op tijd te komen zodat je eerste indruk goed is en je serieus wordt genomen. Tot slot kan je onderneming ook ineens heel hard groeien. En geloof me; dan ben je blij als je een goede agenda hebt! 

Een elektrische fiets 

Daarnaast is een elektrische fiets, vind ik, echt een must voor een ondernemer. Veel mensen denken dat ze als ondernemer in dikke en luxe auto’s moeten rijden om serieus te worden genomen, maar hier ben ik het niet mee eens. Het zal misschien wel liggen aan de branche waarin je werkt, maar ik vind een elektrische fiets juist een goede indruk achterlaten. Het laat zien dat je geeft om het milieu en absoluut niet naast je schoenen loopt of uit de hoogte bent. En tegenwoordig zijn de elektrische fietsen echt van geweldige kwaliteit. Waarschijnlijk als je een elektrische fiets koopt, met een goede middenmotor, ben je nog sneller dan iemand die met een BMW door de stad naar zijn afspraak rijdt. 

Een mooie aktetas

Tot slot vind ik een mooie aktetas een handig en belangrijk item voor een ondernemer. Dit laat namelijk zien dat je geordend bent en je papieren goed bewaart. En daarnaast zorgt het ook nog eens voor een verzorgdere look dan een rugtas of losse map (die je waarschijnlijk ook gemakkelijk kwijtraakt). Met een mooie aktetas en nette schoenen zal je dus veel serieuzer worden genomen bij al je afspraken. Dus laat die investeerders maar komen!