Een duurzame verwerking van het bedrijfsafval

2 min read

Tegenwoordig zijn bedrijven constant bezig met het zoveel mogelijk verduurzamen van hun bedrijf. Zo maken sommige bedrijven gebruik van zonnepanelen, elektrische auto’s of hanteren zij bepaalde methodes om zo duurzaam mogelijk aan het werk te kunnen gaan. Een onderdeel in het bedrijf wat vaak voor de meeste milieuvervuiling zorgt en bij de meeste bedrijven nog niet verduurzaamd is, is de afvalverwerking. Bedrijven zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het afval, omdat de gemeente het afval van bedrijven niet meer komt ophalen. Bedrijven kunnen het afval zelf wegbrengen en deponeren, maar zijn er ook particuliere afvalverwerkingsbedrijven te vinden die het bedrijfsafval op een duurzame manier ophalen en verwerken. In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Afval scheiden

Wanneer je in het bedrijf een stap wilt zetten in het verduurzamen van de afvalverwerking, is het in eerste instantie van belang dat je het afval scheidt. Zo kun je ervoor kiezen om verschillende prullenbakken te gebruiken op het kantoor, waar de werknemers het afval in kunnen scheiden. Ook zal er gescheiden moeten worden door verschillende rolcontainers aan te schaffen, waar het afval uiteindelijk in terecht komt. 

Door het afval te scheiden en deze op een duurzame en milieuvriendelijke manier verwerkt wordt, kan het afval gerecycled worden en maken fabrikanten hier nieuwe producten van. Er hoeven geen grondstoffen worden aangebroken, omdat jij – door het doen van een kleine moeite – ervoor zorgt dat oude materialen hergebruikt kunnen worden!

Het huren van afvalcontainers

Wanneer je het afval scheiden gemakkelijk wilt maken en wilt beschikken over verschillende rolcontainers, kun je ervoor kiezen om containers te huren bij een afvalverwerkingsbedrijf. Tegen een maandelijks tarief beschik je over een restafval container en andere containers, waar je het afval in kunt scheiden en dit verwerkt zal worden.

Wanneer je een restafval container wilt huren, gaan hier een aantal stappen aan vooraf:

  • In eerste instantie bepaal je voor jezelf in welke afvalsoorten het afval wilt scheiden en kijk je welke afvalsoorten je produceert.

  • Vervolgens bepaal je de grootte van de containers die je graag zou willen huren en kies je een ophaalfrequentie. Wanneer je erg veel afval produceert, kun je kiezen voor een grote container die wekelijks geleegd wordt. Bij kleine hoeveelheden afval kun je het beste kiezen voor een standaard restafval container. 

  • Aan de hand van het aantal containers, de grootte van de containers en de ophaalfrequentie, wordt er een vrijblijvende factuur opgesteld.

In de factuur staat alle informatie en is deze gebaseerd op het aantal containers, de grootte e n de ophaalfrequentie. Het afvalverwerkingsbedrijf brengt de containers, waarna jij alleen het afval dient te scheiden in het bedrijf. De rest van de afvalverwerking wordt volledig uitbesteed tegen een maandelijks tarief, terwijl jij je kunt focussen op je eigen werkzaamheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *