Het behalen van het aanhanger rijbewijs Ede

2 min read
aanhanger rijbewijs Ede

Ben je op dit moment in het bezit van een B rijbewijs, maar wil je graag een aanhanger met een gewicht boven de 750 kilo trekken? Dan is het verplicht om een BE rijbewijs te halen. Het BE rijbewijs wordt ook wel eens het aanhanger rijbewijs genoemd. Wil je je aanhanger rijbewijs Ede halen op korte termijn? Dan heb je geluk, het is namelijk mogelijk om het examen binnen één dag af te ronden. 

aanhanger rijbewijs Ede

Aanhangers boven de 750 kilo

Als je een aanhanger wilt trekken boven de 750 kilogram is het dus verplicht om het BE rijbewijs te halen. Naast dat dit geldt voor aanhangers, geldt dit natuurlijk ook voor caravans en boottrailers. Dit heeft te maken met de veiligheid op de weg. Om de veiligheid op de weg te kunnen waarborgen is het van belang dat iedereen in het bezit is van het juiste rijbewijs. Dit geldt dus ook voor het aanhanger rijbewijs. 

Totale gewicht van de aanhanger

Helaas is er ook een maximaal gewicht verbonden aan het aanhanger rijbewijs. Dit limiet is op dit moment 3500 kilo. Echter, een aantal jaar geleden bestond dit limit nog niet. DIt komt doordat de wet in 2013 is veranderd. Heb je je aanhanger rijbewijs al voor dit jaar behaald? Dan geldt dit limiet niet voor jou. 

aanhanger rijbewijs Ede

Het gebruik van een aanhanger

In veel gevallen wordt een aanhanger gebruikt om eenvoudige spullen in te vervoeren, zoals hout, zand en grind. Echter, het is wel van belang om er rekening mee te houden dat het gewicht van deze spullen ook een belangrijke rol speelt in het gebruik van de aanhanger. Het lege gewicht + het laadvermogen van de aanhanger mag maximaal 3500 kilo zijn.

More Stories