Het starten van je eigen webshop

Het starten van een eigen onderneming is voor veel mensen een droom. De vrijheid om je eigen uren in te plannen, het niet hoeven werken voor een baas of simpelweg je ambitie volgen. Een webshop of website beginnen is voor veel mensen een eerste stap in hun onderneming, en in het internet tijdperk van nu is dit een logische keuze. Het beginnen met een webshop kan best spannend zijn, vooral wanneer alles nog nieuw is. In deze blog een aantal tips. 

Het begin: een plan van aanpak

Bij het starten van een onderneming is de eerste stap een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Voor deze inschrijving dien je een plan van aanpak te schrijven. Dit plan omschrijft alles van jouw onderneming bijvoorbeeld wat je gaat verkopen, hoe je het gaat verkopen, hoe je het gaat financieren en wat jouw onderneming uniek maakt. Dit plan zal de leidraad zijn bij het starten en onderhouden van je onderneming. Wanneer je nog aan het nadenken bent wat voor webshop jij precies wilt gaan lanceren, probeer dan een nichemarkt te zoeken. Als klein bedrijf is het moeilijk te concurreren met grote en bekende bedrijven.Wil je bijvoorbeeld kleding verkopen? Zorg dan voor een unieke waarde die de concurrenten niet bieden. 

Magento 2

Met een inschrijving van de KvK op zak is de volgende stap het maken van een webshop. Magento 2 wordt door veel kenners als beste e-commerce platform gezien. Tevens biedt Magento 2 een stabiele, veilige en snelle omgeving voor elke webshop. Magento 2 legt vooral zijn focus op gebruikservaring en personalisatie, wat bij veel concurrenten nog mist. Door middel van een tool krijg je inzicht in data en voorspelbaar klantgedrag. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kan inspelen op alle kansen die er liggen, zoals klantloyaliteit en herhaalaankopen. Tegenwoordig is het als b2c shop lastig om je te onderscheiden. Het is belangrijk om je gebruikers een totaal ervaring te geven. Een gebruikservaring van het hoogste niveau. Een magento b2c shop is hier dus bij uitstek geschikt voor. 

Een magento 2 webshop laten maken

Een magento webshop laten maken kan via verschillende aanbieders, zoals Itonomy. Dit bedrijf helpt organisaties met het opbouwen van een goed converterende Magento webshop. Itonomy heeft al vele jaren ervaring en werkt met gecertificeerde Magento developers. Magento biedt meerdere b2c opties, bijvoorbeeld Magento Community of Magento Commerce. Wanneer je niet goed op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden van Magento kan Itonomy je helpen. Samen kijken zij naar je situatie, wensen en toekomstplannen en kunnen je zo adviseren welke toepassingsmogelijkheden geschikt zijn voor jouw bedrijf. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*