Hoe je moet solliciteren in deze tijden

2 min read

“Hoe krijg ik een baan?” deze vraag is beladen met zoveel frustratie, hoop, angst, opwinding en heeft potentie voor existentiële wanhoop. En dat was voor 2020 een granaat in al onze plannen. Of je nu net afgestudeerd bent – of gewoon onlangs ontslagen – het opstellen van je volgende sollicitatiebrief is een ontmoedigende (en tijdrovende) taak en, met veel respect voor onze middelbare school loopbaan studies leraar, niemand die ons er echt op voorbereid heeft. 

Daarom hebben we twee pro tips samengesteld, gewapend met tips, trucs en zelfs een paar hacks – om te voorkomen dat je in de Job Board Pit of Despair valt. Begin met het plannen van je eerste dag, de outfits, de vrienden die je gaat maken: Het gaan om je droom baan- zelfs in deze economie!

Niet solliciteren op alle banen

Dit kan verleidelijk zijn, we snappen het, vooral wanneer auto-fill en een klik toepassingen het zo gemakkelijk maken. Weersta het! “Dit is het laatste wat je wilt doen”, waarschuwt Brandesha Sinclair, een carrièrecoach bij Working Millennial. “Het is gewoon niet effectief.” Om te beginnen? Veel recruitment bureau’s gebruiken “applicant tracking systems” om je CV te scannen op relevante informatie en voorwaarden, en als het niet opgepakt wordt door het systeem, wordt het onmiddellijk op de (virtuele) afwijzing stapel gegooid. Kortom, je verspilt je tijd. 

In plaats daarvan, heb een “doel” baan in gedachten

Dit hoeft niet per se je droombaan te zijn, btw, maar het moet iets zijn dat je duidelijk hebt gedefinieerd. Als je een doel taak hebt ( assistent-koper, softwareontwikkelaar, timmerman, wat dan ook) – en zelfs een doelveld – groene energie, kunst, financiële diensten – kan je beginnen met het aanpassen van je CV, LinkedIn-profiel en zelfs potentiële interviewantwoorden om de baan te krijgen. Als je een paar verschillende richtingen hebt die je wilt verkennen, ontwikkel een paar verschillende cv’s op basis van deze richtingen.

Bron: www.premiumprofiles.com