Hoe regel je transport Nederland Portugal?

3 min read

Heb je machines, goederen, gekoelde spullen of iets anders dat op transport moet van Nederland Portugal? Je hoeft het niet zelf te vervoeren, je schakelt veel makkelijker een bedrijf in dat dit voor je doet. Deze transportbedrijven hebben de juiste middelen om jouw spullen te vervoeren. Vraag je je af hoe je dit transport kunt regelen en waar je op moet letten? Lees dan snel verder.

Hoe zit het met de douane en transport Nederland Portugal?

Over het algemeen geldt dat transport Nederland Portugal vrij is, beide zijn namelijk Europese landen. Binnen de Europese Unie geldt dat er vrij verkeer is van goederen en mensen. Je hebt voor het transport wel een CMR- vrachtbrief nodig. Je moet als afzender een CMR-vrachtbrief opstellen, maar je kunt hierbij wel hulp krijgen.

Je hoeft geen aangifte over de goederen te doen bij de douane, tenzij het gaat om ‘Niet Unie-goederen’. Het komt soms wel voor dat de douane de zending wilt bekijken. Dit is wanneer de goederen naar de Canarische Eilanden of Balearen gaan. Het transport gaat dan over niet Europees grondgebied en moet daarom dus gecontroleerd zijn. Als je dus je goederen alleen naar Portugal laat vervoeren, dan heb je hier niet mee te maken.

Ben je van plan om goederen via transport Nederland Portugal te vervoeren en hebben deze goederen de status ‘Niet Unie-goederen’? Je zending heeft dan een T1 of T2 document nodig, ter begeleiding van de vracht.

Welk bedrijf helpt mij met het transport Nederland Portugal?

Laat je goederen veilig en vertrouwd vervoeren via het transport Nederland Portugal vanbta-international.com/” style=”text-decoration:none;”> bta-international.com. De vrachtwagens van BTA International zijn voorzien van een gps-boordcomputer en gsm-communicatie. Hierdoor is jouw vracht altijd traceerbaar. In de Europese Unie mag een trailer maximaal 12 meter zijn, gemeten vanaf het hart van de kingpin. De hoogte van de trailer mag maximaal 4 meter zijn en de breedte 2,55 meter. De vervoersmiddelen die BTA International inzet voldoen aan deze eisen.

De trailers beschikken ook over:

  • Antislipmatten
  • Genoeg spanbanden
  • Hoekbeschermers

Dit is belangrijk voor het transport, want je machine, vracht of pallets moet goed vastgezet zijn in de trailer. Voor het vervoer van jouw vracht is er keuze uit normale tautliners, megatrailers, box- en koeltrailers. De koeltrailers zijn gekoeld tot -20 graden Celsius. Dus ook gekoelde vracht kan gemakkelijk via het transport Nederland Portugal. Of je nu appels en peren wilt vervoeren of verse vis ingevroren wilt laten transporteren.

Om ervoor te zorgen dat het transport Nederland Portugal naar jouw wens verloopt, is het altijd verstandig om de voorwaarden en condities te lezen. Hierin staat informatie over de betalingen, de aansprakelijke limieten voor verlies of schade van goederen en wachturen en wachtkosten. Maar ook staat hierin beschreven hoe het bedrijf omgaat met een foutvracht, ook wel bekend als annulering van een vracht. Na het lezen van de voorwaarden weet je waar je staat. Ben je benieuwd geworden hoeveel het transport Nederland Portugal kost? Kijk dan op de website en bereken hoeveel je moet betalen voor het transport jouw goederen. Heb je nog vragen? Neem dan gewoon even contact op met dit bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *