Je producten mooi presenteren in de winkel? Dat doe je zo!

2 min read

Ben jij een ondernemer en ga je je eigen winkel openen? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je producten op de juiste manier te presenteren aan je klanten. Een goede presentatie is immers het halve werk. Maar waar begin je en hoe pak je dit op de juiste manier aan? In dit blog lees je de beste tips voor een goede productpresentatie in jouw winkel

Overzichtelijke en schone ruimte

De eerste belangrijke stap is het zorgen voor een overzichtelijke en schone winkelruimte. Zorg dat zowel winkel als de schappen en producten altijd schoon zijn en dat er dagelijks goed schoongemaakt wordt. Richt je winkel op zo’n manier in dat klanten gemakkelijk weten waar ze producten kunnen vinden. Dit doe je door producten in categorieën in te delen en deze bij elkaar in de schappen te plaatsen. Maak gebruik van bordjes om klanten naar het juiste gangpad of naar de juiste stelling te verwijzen. Zorg ervoor dat de prijzen van de producten duidelijk zichtbaar zijn en dat alle producten en prijskaartjes zich op gelijke hoogten bevinden. Dit zorgt voor een overzichtelijke winkel waar men met plezier binnen zal lopen.

Zorg voor gevulde schappen

Wordt een product veel verkocht? Zorg er altijd voor dat de schappen zo snel mogelijk weer worden aangevuld. Een winkel met lege schappen is een onverzorgde winkel. Zorg voor gevulde schappen en geef je je winkel een uitstraling waaruit blijkt dat de zaken op orde zijn. Hiermee straal je professionaliteit uit en zal een klant zich meer op zijn of haar gemak voelen in je zaak. 

Een goede verpakking doet wonderen

Een ander belangrijk onderdeel van de presentatie van je producten, is de verpakking. Verkoop je voedselproducten? Dan is het belangrijk dat de klant de producten goed kan bekijken en dat de verpakking je producten er aantrekkelijker uit laat zien. Kies daarom voor kwalitatief hoogwaardige stazakken, blokbodemzakjes of mooie, transparante dozen om je voedingsmiddelen in te verpakken. Laat het verpakkingsmateriaal eventueel bedrukken met de logo of de naam van je bedrijf. Idealiter kies je per type product voor een specifieke soort verpakking, zodat de klant tijdens het winkelen producten gemakkelijk kan vinden en herkennen. 

Blijf actief werken aan verbetering 

Wanneer je je winkel voor het eerst hebt ingericht en tevreden bent met het resultaat, voelt dat (terecht) als een mooie prestatie. Het aantrekkelijk presenteren van je producten is echter een doorlopend proces. Blijf dan ook actief werken aan verbeteringen op het gebied van productpresentatie en betrek je medewerkers er actief bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *