Spoedaanvraag voor zakelijke energie regelen? Check deze tips

Ondernemers in Nederland hebben van alles aan hun hoofd. Soms is dat zó veel dat ze bepaalde zaken binnen hun bedrijf vergeten. Een van de dingen die meer dan eens over het hoofd wordt gezien, is het regelen van een nieuw zakelijk energiecontract. De meeste mensen komen er te laat achter en moeten het in zo’n geval doen met een energiecontract met een hoger verlengingstarief. Andere mensen zien het net voor of precies op de einddatum. Wat moet je doen wanneer dat laatste het geval is? In dit artikel lees je meer over het regelen van een spoedaanvraag voor je zakelijke energie.

Wanneer is er sprake van een spoedaanvraag energie?

Een spoedaanvraag voor zakelijke energie doe je wanneer je zo snel mogelijk energie nodig hebt. Dit kan het geval zijn, omdat je bent vergeten om je vorige contract stop te zetten en dat inmiddels hebt gedaan maar te laat bent met het aanvragen van een nieuw contract. Ook kan het zijn dat je in een nieuw bedrijfspand trekt en je totaal vergeten bent dat je de zakelijke energie moet regelen. Wat de reden ook is; het is aan te raden om experts in te schakelen wanneer je een spoedaanvraag voor je energie aan wilt vragen. Speciale energiebedrijven, zoals Minder.nl, doen dit soort klusjes iedere dag. Zij weten precies wat er moet gebeuren en wie ze moeten benaderen voor een snelle aanvraag van een nieuw energiecontract. Daarom is het een aanrader om zo’n spoedaanvraag uit te besteden wanneer je succes wilt hebben.

Wat kan een energiebedrijf voor je betekenen bij een spoedaanvraag?

Wat je in ieder geval moet weten, is dat een spoedaanvraag voor energie begint bij de netbeheerder. De netbeheerder is namelijk de eerste persoon die merkt dat er geen nieuw energiecontract afgesloten is. Daarom krijg je een afsluitbrief; een brief waarin staat dat je binnenkort wordt afgesloten en dat je op dat punt geen zakelijke energie meer hebt. Bij het krijgen van deze brief kun je twee dingen doen: je een hoedje schrikken en de brief wegleggen of je een hoedje schrikken en meteen tot actie overgaan. Wanneer je alsnog wilt profiteren van een goede energiedeal is dat laatste aan te raden. Een bedrijf zoals Minder.nl zorgt er niet alleen voor dat je binnen een dag alsnog van energie kunt profiteren; zij zorgen er ook voor dat dit voor een goede prijs is en dat niet het eerste de beste contract wordt gekozen. Zo heb je altijd een voordelig energiecontract, ook met spoed.

Spoedaanvraag voorkomen? Dit kun je doen

Heb je het eenmaal meegemaakt dat je een spoedaanvraag voor zakelijke energie moet doen dan is de kans groot dat je dat niet nog eens wilt doen. Het brengt toch veel geregel met zich mee. Daarom moet je zo’n aanvraag met spoed in de toekomst voorkomen. Zorg ervoor dat je bij het afsluiten van je nieuwe energiecontract voor je bedrijf al opschrijft wanneer de einddatum van dat contract is. Zo weet je precies wanneer je moet beginnen met zakelijke energie vergelijken voor een nieuwe energiecontract. Door gebruik te maken van een zakelijke energievergelijker online pak je altijd de deal met het meest scherpe tarief. Schrijf tot slot ook de opzegtermijn op, omdat deze termijnen per aanbieder verschillen. Je wilt je energiecontract namelijk ook niet te vroeg opzeggen. Doe je dit wel dan krijg je te maken met een zogeheten opzegboete: een bedrag dat je moet betalen voor de zakelijke energie die de leverancier voor jou heeft ingekocht.