Workstations: onmisbaar als je ontwerpers of beeldbewerkers in dienst hebt

1 min read
workstation

Wanneer je als ondernemer zijnde personeel in dienst hebt, dan is je er alles aan gelegen om voor goede werkomstandigheden voor dit personeel te zorgen. Dit zorgt er namelijk voor dat je werknemers het maximale uit hun capaciteiten kunnen halen. Wat dat betreft is goede hardware en software natuurlijk een absolute vereiste. Nu kunnen velen met een reguliere desktop of laptop wel uit de voeten, maar niet iedereen. Heb je bijvoorbeeld ontwerpers, ingenieurs, architecten en/of beeldbewerkers in dienst? Dan is het aan te raden deze mensen met een zogeheten workstation te laten werken. Waarin een workstation verschilt ten opzichte van een normale computer? Je leest het hieronder.

workstation

De belangrijkste verschillen tussen een workstation en een reguliere pc

Akkoord, elke pc en iedere workstation kan verschillen, maar over het algemeen zijn de volgende verschillen tussen workstations en normale pc’s waar te nemen:

  • Een workstation beschikt over een veel groter werkgeheugen, waardoor je hiermee meer applicaties tegelijk kunt openen en runnen.
  • Workstations bieden meer mogelijkheden wat betreft videokaarten. Wil je een zo goed mogelijke videokaart in je apparaat, dan biedt een workstation daarvoor dus de gelegenheid.
  • Een workstation is normaal gesproken uitgerust met een enorm snelle processor, hoe dan ook sneller dan die van een reguliere computer.
  • Workstations kunnen worden voorzien van een hoger opslaggeheugen.
  • Met een workstation is het makkelijker om meerdere beeldschermen (van uitstekende kwaliteit) er op aan te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *